Du är här:

Porkkala (Kantvik)

Kontakt PorkkalaSucros Oy / Suomen Sokeri Oy
Porkkalan sokeripuhdistamo
Sokeritehtaantie 20
02460 Kantvik
FinlandTel: +358 10 431 010Mail: sugarinfo@nordicsugar.comOlli Nissinen, Site Manager

Sucros Oy Org.nr. 0762827-1
Suomen Sokeri Org.nr. 0987030-1

Produktion i Porkkala

Fabriken i Porkkala (Kantvik) är ett raffinaderi under Sucros OYs, vilket Nordic Sugar har 80 procents andel i och samtidigt är en av Nordic Sugars två sockerfabriker för specialprodukter. det är det enda rörsockerraffinaderiet i  Finland.

Med en daglig raffineringskapacitet på cirka 650 ton råsocker använder raffinaderiet både bet- och rörsocker samt betsocker av industrikvalitet som levereras fån sockerfabriken i Säkylä.

Porkkala raffinaderi tillverkar specialsockerprodukter för ett stort antal användningsområden, som exempelvis konfektyrer, drycker, sylt och marmelad, konserver, bröd och kakor. Portföljen inkluderar också specialsockerprodukter som marknadsförs under vårt välkända konsumentvarumärke Dansukker®,  som ecempelvis bitsocker, florsocker, pärlsocker, syltsocker, gelésocker och sirapar.

Vi tillverkar en rad skräddarsydda specialprodukter, som utvecklas i nära samarbet med våra industrikunder. Tack vare dessa produkter kan kunderna effektivisera sina sötningsprocesser och göra besparingar. Sockerlösningar och socker i bulk levereras dagligen via lastbil till kunder. För att säkerställa att våra produkter alltid lever upp till våra egna och våra kunders kvalitetskrav genomför vår kvalitetsavdelning närmare 100 000 analyser årligen.

Raffinaderiet i Prokkala sysselsätter omkring 200 personer, av vilka de flesta anställda arbetar i produktionen, t.ex. som processoperatörer, maskinoperatörer, ingenjörer och som laboranter. Cirka 35 anställda arbetar i administrationen och med försäljning och marknadsföring.

Läge

Porkkala (Kantvik) ligger 30 km väster om Helsingfors. Raffinaderiet ligger 10 minuters bilresa från Kirkkonummis centrum, där goda väg- och järnvägsförbindelser erbjuds.

Raffinaderiet är belägen vid kusten och har en egen djuphamn.