Du är här:

Nordic Sugar Nykøbing

Kontakt NykøbingNordic Sugar A/S, Nykøbing
Østerbrogade 2
4800 Nykøbing F
DenmarkTel: +45 5488 3300Mail: nykobing.sugar@nordicsugar.comJesper Jeppesen, fabriksdirektör

Nordic Sugar i Nykøbing

Anläggningen i Nykøbing är det enda sockerbruket som även har raffineringskapacitet och paketering av specialprodukter till konsumentmarknaden.

Under produktionssäsongen som kallas kampanjen och löper från slutet av september till januari är sockerfabriken igång dygnet runt, sju dagar i veckan. Under den här perioden tar Nordic Sugar Nykøbing emot och avverkar nära 1,4 miljon ton sockerbetor som omvandlas till socker och foderprodukter av hög kvalitet. Cirka 500 lass sockerbetor levereras till Nykøbing varje dag under kampanjen. Sockerbetorna levereras av ungefär 600 betodlare. Sockerfabriken har en daglig betavverkningskapacitet på 11 800 ton sockerbetor. 

Årlig produktion i Danmark  (2014/15):

  • 476 000 ton socker 

Sockerbetsbaserade foderprodukter:

  • 120 000 ton Fiber-Betfor®
  • 77 000 ton melass
  • 132 000 ton HP-Massa 

Cirka hälften av strösockret som tillverkas säljs till dagligvaruhandeln under varumärket Dansukker®. Resterande del går till livsmedelsindustrin. Nordic Sugar Nykøbing tillverkar dessutom farinsocker och florsocker. Vid enheten i Gørlev tillverkar vi sockerlösningar till nonfood-industrin.

Nordic Sugar Nykøbing sysselsätter cirka 180 personer. Under kampanjen kompletteras arbetsstyrkan med ungefär 20 kampanjeanställda. Majoriteten av våra anställda arbetar i produktionen som maskinoperatörer, processoperatörer och serviceingenjörer (inom elektriskt underhåll eller automation), samt på laboratoriet. Nordic Sugar Nykøbing driver även tork- och siloaktiviteter vid enheterna i Stege, Gørlev och Sakskøbing. 

I god form

För att säkra konstant hög effektivitet i alla lägen fokuserar vi under mellankampanjen våra nyckelaktiviteter på genomgång och underhåll av produktionsutrustningen, installation av nya anordningar samt andra förbättringsprojekt. Det är också under den här tiden på året som vi vidareutbildar vår personal.

Läge

Nykøbing ligger cirka 1½ timmes bilresa från Nordic Sugars huvudkontor i Köpenhamn och Copenhagen Airport med internationella flygförbindelser.