Du är här:

Nordic Sugar Nakskov

Kontakt NakskovNordic Sugar A/S, Nakskov
Tietgensvej 1
4900 Nakskov
Denmark
Tel: +45 5491 4600Mail: nakskov.sugar@nordicsugar.comAllan Borreskov, Head of Sugar Factory

Nordic Sugar i Nakskov

Sockerfabriken som ligger i Nakskov är Nordic Sugars största strösockerfabrik.

Under produktionssäsongen som kallas kampanjen och löper från mitten av september till början av januari är sockerbruket igång dygnet runt, sju dagar i veckan. Under den här perioden tar man emot och avverkar nära 1,4 miljoner ton sockerbetor som omvandlas till socker och foderprodukter av hög kvalitet. Cirka 600 lass sockerbetor levereras till Nakskov sex dagar i veckan under kampanjen. Sockerbetorna levereras av ungefär 500 betodlare. Fabriken har en daglig betavverkningskapacitet på 12 500 ton sockerbetor.

Årlig produktion i Danmark  (2014/15):

  • 476 000 ton socker 

Sockerbetsbaserade foderprodukter:

  • 120 000 ton Fiber-Betfor®
  • 77 000 ton melass
  • 132 000 ton HP-Massa 

Sockret säljs och levereras till livsmedelsindustrin.

Fabriken sysselsätter kring 160 personer. Under kampanjen kompletteras arbetsstyrkan med ungefär 15 kampanjanställda. Majoriteten av våra anställda arbetar i produktionen som processoperatörer eller arbetar i paketeringen och med leverans till kunder.

I god form

För att säkra konstant hög effektivitet i alla lägen fokuserar vi under mellankampanjen våra nyckelaktiviteter på genomgång och underhåll av produktionsutrustningen, installation av nya anordningar samt andra förbättringsprojekt. Det är också under den här tiden på året som vi vidareutbildar vår personal.

Läge

Ungefär 30 minuters bilfärd från Nakskov ligger Rødby med färjeförbindelser till exempelvis Tyskland, samt taxiflyg från den lokala flygplatsen Lolland-Falster. Det finns även färjeförbindelser till Langeland via Tårs-Spodsbjerg.