Du är här:

Bageri

Det finns en rad användningsområden för socker och sirap i bakning. Det kan vara allt från sådant som är helt självklart, som att göra kakor sötare eller rågbröd mörkare, till mindre uppenbara saker, till exempel att binda vatten i bröd så att det håller sig mjukt och fuktigt och på så vis håller sig längre. Det är svårt att tänka sig en bageriindustri utan socker.

Vi har en rad sockerprodukter som används på både stora och små bagerier: vanligt socker med olika kristallstorlek. Farinsocker, Demerara- och Muscovadosocker, ljus och mörk sirap, sockerbaserade fyllningar och olika slags dekorationssocker.

Nordic Sugar har en egen utvecklingssavdelning där vi testar nya recept och nya användningsområden för socker och nya sockerprodukter, och utvecklar sockerprodukter anpassade för kunder med specifika krav.

Recept med nordiskt fokus

Vi samarbetar med både konditor- och bagarlandslagen i Sverige och Danmark och de utvecklar spännande recept speciellt till oss.

Recepten väcker nordiska smakminnen till liv och inspirerar till nytänkande. Vårt eget provbageri har också bidragit med flera recept på kakor och bröd.
Till vår Receptsida >>

Film om sockrets funktionella egenskaper