Du är här:

Sirap

Sirap är en 80-procentig och delvis inverterad lösning som består av sackaros, glukos, fruktos och mineralsalter. Kombinationen av de olika sockerarterna förhindrar kristallisering. Det mycket höga sockerinnehållet garanterar lång hållbarhetstid. Finns i olika färg- och smakvarianter. Sirap används framför allt i bakverk och konfektyr.

Muscovado Sirap Fairtrade, 400 g

Art nr: 51410
Antal/bricka 8 x 400 g

Vår Muscovadosirap utvinns ur sockerrör som växer på exotiska Mauritius.
Det är en mörk och smakrik sirap som har en fin ton av lakrits.
God att ringla över glass och att använda i desserter.

Ljus Sirap 750g

Art nr: 46443
Antal/bricka: 14 × 750 g

Ljus Sirap är den klassiska bassirapen till godis, småkakor, efterrätter, såser, kötträtter mm.

Mörk Sirap, 750 g

Art nr: 46442
Antal/bricka: 8 × 750 g

Mörk Sirap har lite mera karaktär med fylligare karamellsmak och en tydlig aromatisk smak. Passar till såväl pepparkakor och chokladkola som bruna bönor, kåldolmar och andra maträtter.

Vit Baksirap, 750 g

Art nr: 46440
Antal/bricka: 8 × 750 g

Vit Baksirap är utmärkt att använda när du bakar vetebröd och bullar. Vetebröden och bullarna håller sig mjuka och färska längre och blir dessutom lite godare. Den Vita Baksirapen går också utmärkt att använda i godis, glass och andra desserter, matlagning och till pizza för att få en mjuk och luftig botten.

Glykossirap, 400 g

Artnr. 46452

Antal/bricka: 8 x 400 g

Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glukossirap och våra andra sirapar ligger i råvaran. Glykossirapen är dessutom inte lika söt som vanlig sirap. Används framför allt till glass och godis men även i bakverk. Glykossirapen hämmar kristallisering och när man använder glykossirap i t ex glass får den en krämig och mjuk konsistens. På samma sätt motverkar glykossirapen att kolan kristalliseras och blir grynig.

Ljus Sirap, Ekologisk, 750 g

Art nr: 46439
Antal/bricka: 8 × 750 g

Det som skiljer de ekologiska sockerprodukterna från våra ordinarie produkter är odlingen. Det ekologiska sockret är odlat helt utan kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel. Växtnäringen kommer från stallgödsel och andra gödselmedel som är tillåtna i ekologisk odling. Ogräset i betfälten rensas mekaniskt med maskin eller med hackor på gammalt vis.

Brödsirap, 750 g

Art nr: 46444
Antal/bricka: 8 x 750 g

Brödsirapen innehåller malt som gör matbröden mustigare och saftigare. Malten hjälper nämligen till att förstärka sirapens goda bakegenskaper. Brödsirap kan även användas till ljusa och mörka matbröd.

Ljus Sirap, 2,8 kg

Art nr: 46430
Antal/bricka: 4 x 2,8 kg

Ljus Sirap finns också som Foodservice förpackning i en praktisk 2 liters dunk med handtag och målenheter.