Cookies på Nordic Sugars webbplatser
På vår webbplats använder vi cookies (eller kakor) för att samla in statistisk information så att vi kan optimera användningen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du också användningen av cookies. Läs mer om vår cookiepolicy och instruktioner till hur du raderar cookies.
Acceptera cookies
  
Du är här:

Produktutveckling

Samarbete med kunderna

Många kunder vänder sig till Nordzucker redan på ett tidigt stadium i produktutvecklingen. Vi har en unik kunskap om hur socker uppför sig i olika processer och har kapacitet att ta fram specialprodukter som uppfyller kundens specifika behov. Vi kan också ta över en del av processen genom att tillföra ingredienser till basprodukterna, leverera färdiga blandningar eller anpassa torrsubstanshalten i flytande produkter.

Nya funktioner

För att förbättra produkternas egenskaper arbetar vi med smakpaneler och experter som exempelvis bagare och konfektyrspecialister. Det har lett till flera nya produkter de senaste åren. Ett exempel är Dekorationspärlsocker där vi genom coatning med fett får en produkt som tål både fukt och värme. I samarbete med konfektyrindustrikunder har flera skräddarsydda torra blandningar och lösningar tagits fram. Till exempel har socker- och syrablandningar och konfektyrlösningar skapats utifrån kundernas specifika önskemål.

Kunskap och trender

I vår koncernövergripande utvecklingsgrupp har vi egna näringsexperter, ett sensoriskt laboratorium och laboratorier för användningstest inom konfektyr, bageri, läskedrycker m.m. Vi använder också företagets laboratorier för processteknik och mikrobiologi. I utvecklingsarbetet kan vi se en rad tydliga trender. Socker har många användningsområden – och kunskap är lika viktigt som råvarorna.

Film om sockrets funktionella egenskaper