Cookies på Nordic Sugars webbplatser
På vår webbplats använder vi cookies (eller kakor) för att samla in statistisk information så att vi kan optimera användningen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du också användningen av cookies. Läs mer om vår cookiepolicy och instruktioner till hur du raderar cookies.
Acceptera cookies
  
Du är här:

Fibrex® - sockerbetsfibrer

Fibrex®, eller sockerbetsfibrer, är en naturprodukt som tillverkas av sockerbetor efter att sockret har utvunnits. Denna mycket funktionella kostfiber har en unik sammansättning och utmärkta egenskaper som gör den till en mycket uppskattad och användbar ingrediens i bakning och annan livsmedelsframställning. Fibrex kan hålla 3–4 gånger sin egen vikt av vatten. Som koncentrerad kostfiber med en optimal balans mellan lösliga och olösliga fibrer har Fibrex även god potential inom hälsoområdet. Det finns olika kombinationer för optimalt resultat. 

Lär dig mer om Fibrex som en ingrediens vid glutenfri bakning:

Se filmen

New Brochure

Fibrex sugar beet fibre has a unique mix of insoluble and soluble fibre. Several clinical studies have been conducted on sugar beet fibre and its advantages for your digestive system. 
Read more in our new brochure Activate yourself - inside and out.

Approved Health Claim for Sugar Beet Fibre

Giving new opportunities in the market
On January 17th 2014, the European Commission finally approved a 13.5 digestive Health Claim for Sugar beet fibre – given that the food contains at least 6 grams per 100 gram finished product.'

Clinical studies behind the claim

Fibre sausage developed by the Danish Meat Research Institute

A reduced-fat sausage with enough fibre to reach the fibre-claim level of 3% was ready just in time for IFFA, the big meat exhibition in Frankfurt. Read the press release

New Health Claim Opportunity for Sugar Beet Fibre!

Dec 8, the EFSA Panel published its positive Scientific Opinion for Sugar Beet Fibre for digestive health. Read the press release

Fibrex® creating glutenfree winners

Read the article Creating glutenfree winners, from the October 2010 issue of the magazine The World of Food Ingredients.
Creating glutenfree winners