Cookies på Nordic Sugars webbplatser
På vår webbplats använder vi cookies (eller kakor) för att samla in statistisk information så att vi kan optimera användningen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du också användningen av cookies. Läs mer om vår cookiepolicy och instruktioner till hur du raderar cookies.
Acceptera cookies
  
Du är här:

Bageri

Det finns en rad användningsområden för socker och sirap i bakning. Det kan vara allt från sådant som är helt självklart, som att göra kakor sötare eller rågbröd mörkare, till mindre uppenbara saker, till exempel att binda vatten i bröd så att det håller sig mjukt och fuktigt och på så vis håller sig längre. Det är svårt att tänka sig en bageriindustri utan socker.

Vi har en rad sockerprodukter som används på både stora och små bagerier: vanligt socker med olika kristallstorlek. Farinsocker, Demerara- och Muscovadosocker, ljus och mörk sirap, sockerbaserade fyllningar och olika slags dekorationssocker.

Nordic Sugar har en egen utvecklingssavdelning där vi testar nya recept och nya användningsområden för socker och nya sockerprodukter, och utvecklar sockerprodukter anpassade för kunder med specifika krav.

Utöver sockerprodukter för bageriindustrin marknadsför Nordic Sugar också Fibrex, en naturfiberprodukt som görs av sockerbetor efter att sockret har utvunnits. Innehållet av kostfibrer i Fibrex gör det idealiskt för att höja fiberinnehållet i bröd och andra livsmedel och perfekt för att bevara fukt.

Recept med nordiskt fokus

Vi har i flera år samarbetat med det danska och det svenska konditorlandslaget, som har utvecklat spännande recept speciellt till oss.

Recepten väcker nordiska smakminnen till liv och inspirerar till nytänkande. Vårt eget provbageri har också bidragit med flera recept på kakor och bröd.

Till vår Receptsida >>

Juni månads recept

Prova gärna ett av våra härliga sommerrecept
Eton Mess >>

Film om sockrets funktionella egenskaper